ОЧІКУВАННЯ РІЗДВА В НІМЕЧЧИНІ

ADVENTSZEIT что это в ГерманииУ Німеччині головне свято – Різдво 🌲 Всі дуже чекають його і готуються заздалегідь, вже починаючи з першіх днів грудня. Цей час називається Адвент. У кожній домівці обов’я зково є Adventskranz – вінок з ялинових гілок з чотирма свічками. Свічки починають запалювати по одній кожну неділю за 4 тижня до Різдва. В останню неділю на вінку горять всі чотири свічки.
Ще один обов’язковий атрибут Адвента – Адвент-календар 📅 Він може бути з коробочок, мішечків, конвертиків і містити шоколадки, іграшки або інші сюрпризи. Їх завжди 24 і кожен день, починаючи з 1 Адвента і до самого Різдва, ви отримуєте маленький сюрприз.
24 грудня запалено чотири свічки 🔥🔥🔥🔥 на різдвяному вінку, відкрито останнє віконце на Адвент- календарі, прикрашені ялинки і в Німеччині настає Святвечір. До полудня більшість німців ще працює, а вдень уже з’являється святковий настрій. Сім’ї збираються за святковою вечерею, співають різдвяні пісні, грають на музичних інструментах і обов’язково дарують один одному подарунки. У багатьох сім’ях збереглася традиція читання біблійної історії про народження Ісуса, багато хто йде ввечорі або опівночі до церкви.✅ РІЗДВЯНІ ЯРМАРКИ НІМЕЧЧИНІ

Протягом Адвента майже в кожному місті Німеччини відбуваються Різдвяні ярмарки. Кажуть, що німецькі ярмарки найкрасивіші в світі. Адже саме звідси поширився звичай влаштовувати передноворічні та різдвяні базари по всій Європі. Різдвяні ярмарки – це втілення дитячих снів про казку: безліч кіосків, рясно прикрашені ялинковими іграшками, гірляндами і свічками. Перед кіосками, де продають вироби народних ремесел, збираються величезні натовпи глядачів, тому що майстри виготовляють свій унікальний товар на очах у публіки. Можна відвідати ярмарки в багатьох містах Німеччини і у кожної з них будуть свої особливості. Але сама знаменита на весь світ ярмарок – це нюрнберзька «Christkindlesmarkt» (ярмарок немовляти Христа). У самому серці старовинного міста розташовують гарно оздоблені павільйони. Як і сотні років тому, майстри пропонують різдвяні прикраси та сувеніри ручної роботи, а також знамениті нюрнберзькі смажені сосиски і фруктовий хліб.

✅ РІЗДВЯНІ СОЛОДОЩІ

Різдво – час, коли німці дозволяють собі поласуватись солоденьким. Ми розкажемо про деякі традиційні смаколики.
Нюрнберзький пряник – Nürnberger Lebkuchen – медовий пряник на облатці, вкритий шоколадною або цукровою глазур’ю. Особливо ці пряники популярні в Різдвяний час, але продаються цілий рік. Той факт, що Нюрнберг став столицею пряників, ймовірно, пояснюється його центральним положенням: тут проходило безліч торгових шляхів, тому тут завжди було досить спецій – абсолютна рідкість в середні століття. Район був також відомим своїм багатством меду і рецептів пряників від ченців. Взимку, коли були з’їдені всі запаси, монахи їли медові пряники.

🍬 Marzipan – солодощі з мигдалю, покритого шоколадом. Найчастіше на Різдво пропонується у формі батончика – Marzipan Brot. Найвідоміша компанія по його виробництву розташована в Любеку. Вона існує з 1806 року і тримає першість серед марципанів завдяки якості своєї продукції.

🥧 Штоллен – Stollen – традиційна німецька випічка. Його форма символізує немовля Христа, замотаного в пелюшку. Найзнаменитіший – дрезденський штоллен. У нього додають родзинки, цукати, горіхи, мак або марципан і випікають заздалегідь – за місяць до Різдва.

🧇 Печиво Спекулос – Spekulatius – родом з Бельгії і Нідерландів. Це пряне хрустке печиво раніше випікали до Дня Святого Миколая. В наші дні його можна знайти в магазинах круглий рік. Печиво прямокутної форми має мотиви з життя Святого Миколая – слон, кінь, селянський двір, корабель.

⭐️ Zimtsterne – зірочки з корицею. Спробуйте приготувати самі! Ось класичний рецепт: Інгредієнти:
• 4 білка
• 300 г цукрової пудри
• 1 пакетик ваніліну-цукру
• 1 стіл. лож. кориці меленої
• 1 ч.л. рому
• 350 гр. меленого мигдалю
Білки збиваємо з цукровою пудрою, 1/3 збитих білків відкладаємо в сторону. В іншу частину додаємо половину меленого мигдалю і інші продукти. Розкачуємо тісто завтовшки 1 см, але не в борошні, а в решті мелених горіхів щоб не липнуло. Робимо формочками зірочки, змащуємо зверху залишившимся білком. І в розігріту духовку до 160 градусів на 20 хвилин.

🍘 Blätterkrokant – грильяж. Але це не той грильяж, який можна купити в Україні. За констістенцією він більше нагадує халву. Це шоколадні цукерки, з листковою грильяжною начинкою з горіхів і розплавленим цукром. Такі цукерки в магазинах можна купити до Різдва і Великодня.

🍬 Dominostein – багатошарова шоколадна цукерка. Може бути покрита різними видами шоколаду і начинка теж може бути різноманітною. Але класична – це фруктове желе, пряник і персіпан (маса з ядер абрикосових і персикових кісточок). Доміноштайн придумав Герберт Вендлер в 1936 як дешеву заміну дорогим шоколодним цукеркам.

🍹 Ну і яке ж Різдво без ароматного і гарячого глінтвейну – Glühwein. Але тут багато можна не розповідати, так як глінтвейн можна спробувати на Різдвяних ярмарках України. Смак і різноманітність асортименту таке ж)))
А втім, і всі інші солодощі вже з’являються на поличках наших супермаркетів.

ИЗУЧАЙТЕ НЕМЕЦКИЙ ЯЗЫК, РАЗВИВАЙТЕСЬ, ДОСТИГАЙТЕ ПОСТАВЛЕННЫХ ЦЕЛЕЙ!

Похожие записи

Перезвоните мне