Посвідка (вид) на проживання та відкриття бізнесу в Німеччині. Нові правила для студентів

посвідка вид на проживання німеччина

Чи можливо відкрити бізнес в Німеччині студентам з України?

По новому законодавству у студентів, та і всіх інших громадян з’явилася можливість відкрити свій власний бізнес в Німеччині. По новому закону більше не потрібно інвестувати в бізнес 250 000 євро та працевлаштовувати 5 співробітників, тепер ваш бізнес може бути будь-яким – навіть найменшим, головне, щоби він відповідав деяким вимогам: наприклад, сам бізнес має бути реальним, а у вас має бути досвід підприємництва. А якщо говорити про студентів чи випускників німецьких університетів, то відкриття власної справи для них стало ще простішим – тепер достатньо тільки того, щоб ваш бізнес був пов’язаний з отриманою в університеті спеціальністю.

 

Чи дають посвідку(вид) на проживання та громадянство?

Так, в відповідності з новим законом про перебування іноземців, освіта в Німеччині являється достатньою основою для отримання посвідки на проживання в державі. Для випускників ВИШів вже через два роки після завершення навчання ввели дозвіл на зміну тимчасової посвідки на проживання на постійну, при виконанні всіх формальностей, а в майбутньому відкрита можливість отримання громадянства Німеччини.