2020 рік відкриває ринок праці Німеччини для українців

робота в Німеччині

Німеччина завжди приваблювала українців як країна для навчання, проживання та роботи. Завдяки своїм чітким та суворим правилам, Німеччина здається дуже логічною та структурованою країною, де отримати офіційний дозвіл на роботу чи на проживання напрочуд складно. І це дійсно так і є. Німецькі роботодавці також вимушені виконувати безліч законів і правил, одне із них стосується найму іноземних працівників: якщо працедавець планує найняти на роботу нового співробітника, він має офіційно подати вакансію і в першу чергу розглядати лише кандидатів-німців, і тільки якщо протягом місяця до нього не звернувся жоден німець, чи кваліфікація тих хто звертався не задовольняє умов вакансію, роботодавець мав змогу прийняти на роботу іноземця, при цьому заповнивши не один звіт стосовно працевлаштування іноземця. Все це суттєво відштовхувало наших земляків від пошуку офіційного працевлаштування в Німеччині. Але з 2020 року в силу вступає новий закон, який скасовую норму пріоритетного прийому на роботу виключно громадян Німеччини.
Які ж обов’язкові вимоги до офіційного працевлаштування іноземців в Германії?
1. Потрібно мати та підтвердити свою кваліфікацію: у вас має бути диплом який підтверджує вашу професійну кваліфікацію (не лише ВУЗу, враховуються і дипломи технікуму чи училища)
2. Базові знання німецької мови: початковий рівень А1 і вище, в залежності від обраної професії.
Таким чином, як бачимо, якщо ви маєте підтверджену кваліфікацію і знання німецької мови – ви автоматично стаєте потенційним претендентом на офіційне працевлаштування в Німеччині.
Якщо ж ви маєте лише кваліфікацію, та не володієте німецькою мовою, пропонуємо відвідування курсів німецької мови в центрі Deutsch Sprachzentum. В нас ви завжди зможете обрати підходящий курс німецької мови: стандартний курс; інтенсивний курс; суперінтенсивний курс; індивідуальні заняття.
Як показує практика, для першого працевлаштування в Німеччині достатньо володіти знаннями на рівні А1 та скласти іспит Start Deutsch A1. Ці знання можна отримати за три місяці відвідуючи інтенсивний курс німецької мови в центрі DS. Подробиці та запис на курси німецької мови в Києві за телефоном: (067) 160-45-00

Похожие записи

Перезвоните мне